Skip to content

Läs mer om våra

Tjänster

Tjänster som erbjuds är lagring, plock och pack, distribution, samt tilläggstjänster. Inom ramen för dessa tjänster kan vi hantera kylda-, frysta- och kolonialflöden. Xter är en oberoende leverantör av logistiktjänster och kan därför erbjuda den bästa distributionslösningen oavsett vart i landet ni levererar.

Vi erbjuder våra kunder en webblösning för hantering av order, saldo och inleveransavisering. Alternativt sätter vi upp helintegrerat EDI flöde mellan kundens affärssystem och vårt eget lagersystem. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Distribution

Xter kan idag distribuera gods rikstäckande inom Sverige samt även export vid behov.

Distributionen i Stockholmsområdet sker i egen regi samt med samarbetspartners. För transporter utanför Stockholm har Xter satt ihop ett rikstäckande transportnätverk som hanterar olika typer av sändningar både avseende volym och temperatur.

Förvaring

Vi förfogar över:
2 500 pallplatser i fryslager (-18 till -25 grader)
1 800 pallplatser i kyllager (+2 till +4 grader)
800 pallplatser i otempererat utrymme (ca +18 grader)

Xter lager är godkända för hantering av livsmedel och Xter arbetar efter ett Egen Kontroll program som innefattar HACCP rutiner.

Hantering

Xter erbjuder traditionella lagertjänster som godsmottagning, plock o pack av order, viktslagning, löslossning av container, plastning av pallar, etc.

Som kund till Xter kan man antingen integrera sitt affärssystem med Xter’s WMS via EDI eller använda Xter’s kundportal på webben för att där följa såväl saldon som in- och utleveranser.

Tilläggstjänster

Xter kan erbjuda en rad olika tilläggstjänster:

Etikettering av gods,
Kodning av gods (streckkodsetikttering),
Vägning av produkter,
Lossning av container,
Omlastning

Transport

Xter kan erbjuda en rad olika transportlösningar. Allt från chartrade bilar till timbilar. Kontakta oss så berättar vi mer.

Hör av dig så berättar vi mer!

Här finner du Xter Logistics